کیفیت عمر تلویزیون‌ های LCD، LED و پلاسما چقدر است !؟

بهترین طول عمر تلویزیون‌ های پلاسما LCD، LED سامسونگ الجی سونی پاناسونیک شارپ
منظور از عمر مفید تلویزیون‌ چیست و آیا تلویزیون‌ها بعد از مدتی از کار می‌افتند؟ کدام‌یک از تلویزیون‌‌های پلاسما، LED و یا LCD بیشتر عمر می‌کنند؟ آیا راهی برای افزایش عمر تلویزیون‌ها وجود دارد؟ این‌ها تمام سئوالاتی هستند که قصد داریم در این مقاله به آن‌ها پاسخ دهیم. پس در ادامه مقاله با ما همراه شوید.
عمر مفید تلویزیون چیست و پس از پایان عمر مفید تلویزیون‌ها چه اتفاقی می‌افتد؟

منظور از عمر مفید، این نیست که بعد از مدتی تلویزیون شما قرار است از کار بیافتد. بلکه عمر مفید تلویزیون، مدت زمانی است که طول می‌کشد تا روشنایی تلویزیون شما به نصف مقدار اولیه‌اش برسد. در واقع تلویزیون شما پس از سپری کردن عمر مفید هنوز قابل استفاده است ولی روشنایی آن کم‌تر می‌شود.

از آنجایی که تلویزیون‌های امروزی روشنایی بالایی دارند، حتی پس از سپری شدن عمر مفیدشان، باز هم عملکرد خوب و قابل قبولی خواهند داشت(البته نه به خوبی تصویر اولیه‌شان). معمولا تولیدکنندگان تلویزیون و پنل‌ها در مورد عمر مفید محصولات خود حرفی به میان نمی‌آورند.

کدام‌ یک از تلویزیون‌های LCD، LED و پلاسما عمر بیشتری دارند؟

حقیقت این است که همه تلویزیون‌ها روشنایی خود را به مرور از دست می‌دهند. اما اینکه چه مدت زمان طول می‌کشد تا این روشنایی کم شود برای ما اهمیت دارد.

در بین سه مدل تلویزیون LED، LCD و پلاسما، می‌توان گفت که پلاسماها عمر مفید بیشتری نسبت به LCD و LED ها دارند. نمی‌توان گفت عمر دقیق هر مدل چه میزان است اما پلاسماها حدود 100,000 ساعت عمر می‌کنند در حالیکه LCD های مجهز به لامپ فلورسنت بر اساس روشنایی و کیفیت بین 30,000 تا 60,000 ساعت (گاهی اوقات بیشتر) عمر می‌کنند.

در مورد طول عمر LED ها، اطلاعات زیادی در دست نیست اما فرض بر این است که LED های سفید به کار رفته در تلویزیون‌ها نیز پس از گذشت مدتی مشابه LCDها، یعنی حدودا 30 تا 60 هزار ساعت، روشنایی خود را به میزان 50% از دست می‌دهند. 

این درحالی است LEDهای آبی به کار رفته در OLEDها زودتر از دو رنگ قرمز و سبز، روشنایی خود را از دست می‌دهند. البته تولیدکنندگان معتقدند، عمر مفید OLED های جدید نسبت به مدل‌های قدیمی افزایش یافته است.

این اعداد چه چیزی را نشان می دهند؟

با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شوید که اگر روزانه 5 ساعت تلویزیون تماشا کنید، تلویزیون پلاسمای شما پس از 54 سال نیمی از روشنایی خود را از دست می‌دهد. در حالیکه LCD و LED ها در بدترین حالت پس از 16 سال (و در بهترین حالت 30 سال) بازنشته می‌‌شوند.

چه اقداماتی به افزایش عمر تلویزیون ها کمک می‌کند؟

در LED و LCD ها هرچه روشنایی تصویر را بیشتر کنید، عمر تلویزیون کمتر شده و قبض برقتان پربارتر خواهد شد.

در پلاسما اما، علاوه بر روشنایی تصویر، کنتراست نیز در عمر مفید تلویزیون‌ها موثر است. هر چه روشنایی تصویر و کنتراست در پلاسما کمتر شود، عمر مفید تلویزیون بیشتر خواهد شد.

آیا می‌ توان روشنایی تلویزیون را مجددا زیاد کرد؟

در تلویزیون‌های LCD می‌توان با تعویض لامپ‌های CCFL جان تازه‌ای به روشنایی تصویر بخشید. اما ما این کار را به شما توصیه نمی‌کنیم. چراکه هزینه این کار کم نیست. علاوه بر این پس از طی شدن عمر مفید تلویزیون، مسلما دستگاه شما قدیمی شده و ممکن است سایر قطعات آن نیز از کار بیافتند. بنابراین بهتر است برای خرید تلویزیون جدید اقدام کنید.

تلویزیون های ال ای دی (نامی که شرکتهای سامسونگ، توشیبا، فیلیپس و ال جی از آن استفاده کرده اند) نام تلویزیون LCD است که بجای لامپ فلورسنت از سیستم نورافشانی LED استفاده می کند. البته این تلویزیون ها بطور 100 درصد LED نیستند و نباید این نام به آنها اطلاق شود. نمایشگرهای واقعی LED همچنان برای نمایشگرهای بزرگ در استادیوم ها و اهداف تجاری استفاده می شود. 
مقایسه بین نمایشگر LED و LCD معمولی: 
-تصویر در LED بسیار روشنتر است و کنتراست بسیار بهتری دارد و نقاط سیاه در آن عمیق ترند. 
-با سیستم نوردهی Edge-LED ضخامت آنها بسیار کم است، بطوریکه LED های موجود در بازار کمی بیش از 25 میلیمتر هستند! 
-آنها برق بسیار کمتری مصرف می کنند. در مقایسه بین LED و LCD هم سایز، مصرف برقشان 40 درصد کمتر است. 
-طیف رنگ در آنها وسیع تر است بخصوص وقتی از تکنولوژی نوردهی RGB-LED استفاده شده باشد. 
-فرکانس تغییر تصویر در آنها بالاتر است. 
-آلودگی محیط زیستی کمتری دارند. 
تاریخچه: شرکت سونی اولین شرکتی بود که در سال 2005 این مدل تلویزیون خانگی را به بازار عرضه کرد. 
تشخیص و ایجاد تمایز بین LCD که از طریق لامپ فلورسنت نوردهی میکند با LED که از دیودهای نورانی استفاده می کند بسیار مهم است انقدر که در انگلستان شرکت سامسونگ در تبلیغاتش اجازه ندارد از لفظ LED TV استفاده کند مگر اینکه توضیحی درباره شیوه نوردهی در آن به بیننده بدهد. 
در این تکنولوژی دیودهای پیشرفته و بسیار کوچکی در پشت پنل LCD گذاشته می شود. شرکت سونی در مدل سونی براویا ی خود در سپتامبر 2008 از این تکنولوژی استفاده کرد. امروزه استفاده از LED بخاطر افزایش عمر نمایشگر و صرفه جویی انرژی به صرفه تر از نمایشگرهای پلاسماست. همینطور در آنها از جیوه نیز استفاده نشده است و در آن از عناصر دیگری مانند گالیوم و آرسنیک استفاده شده است. 
به دلیل وجود دیود نورانی که سرعت خاموش و روشن شدن در آن زیاد است، خاموش و روشن شدن تصویر در این نمایشگرها بسرعت انجام می گیرد و به لحاظ علمی کنتراست بهتری دارد. آنها می توانند وقتی LED خاموش است رنگ مشکی عمیق و وقتی روشن است، روشنایی بالایی ایجاد کنند.